امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ظهور لوازم و تجهیزاتی هوشمند چون تلفنهای همراه، امکان کسب درآمد برای اکثریت فراهم شده است تنها کافیست اراده نمایید و با امکانات و قابلیتهای موبایل خود بیشترآشنا شوید. تولید محتوا با گوشی، یکی از راههای جذاب کسب درآمد است که توانسته است طرفداران بیشماری را به خود جذب نماید.
تولید محتوا با موبایل های هوشمند
آیا از امکانات و قابلیتهای تلفن همراه خود اطلاع دارید و به این فکر کردهاید که چگونه میتوانید از این ابزار هوشمند به نحو احسن استفاده نموده و کسب درآمد کنید؟ قطعاً همه شما مایل هستید تا بطور کاربردیتری از این تجهیز فوقالعاده استفاده کنید و با آگاهی از ویژگیهای منحصر به فرد آن، اثری متفاوت خلق نمایید.در این مقاله شما را با شیوههای تولید محتوا با گوشی آشنا نموده و تلفن همراه شما را به اتاق کاری جذاب و درآمدساز، تبدیل می نماییم. قبل از هر چیز، باید بدانید که محتوا چیست و از چه ساختاری تشکیل شده است که در ادامه به توضیح آن میپردازیم. با مجله آنلاین دور تا دور همراه باشید.
تولید محتوا چیست؟
محتوا میتواند هر چیزی را شامل شود، اما اصطلاح تولید محتوا، در واقع مجموعهای از اطلاعات مهم و طبقهبندی شدهای است که با هدف جذب مخاطب، بهترین شرح و توصیف از ساختار و ویژگیهای اصلی و فنی کالاها و خدمات را در زمینههای مختلف تجاری و کسب و کار، آموزشی و فرهنگی و بسیاری دیگر ارائه داده و در قالب فایلهای متنی، صوتی و یا تصویری از طریق کانالهای ارتباطی مختلفی چون وب سایتها و یا انواع رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی، منتشر میگردد.
ساختار یک محتوای تولیدی
ساختار هر محتوا از پنج قسمت اصلی تشکیل شده است که لازم است هر جزء از نظم و کیفیت کافی برخوردار باشد تا در نهایت مجموعهای دقیق و منسجم از اطلاعاتی سودمند و کارشناسی شده در چهارچوبی مشخص تنظیم شود تا بتواند اثربخشی مطلوبی را در مخاطب ایجاد نماید.
هدفگذاری اثربخش:
در ابتدا باید بدانید که هدف شما از تولید یک محتوا چیست و قرار است چه چیزی را در دسترس مخاطبین خود قرار دهید و انتظار چه بازخوردی از آنها دارید. هدفگذاری صحیح، سبب منسجم شدن محتوای تولیدی شما میشود و در صورت انتخاب درست، قطعاً نتیجه دلخواه شما را به همراه خواهد داشت.
اطلاعات سودمند:
دراین قسمت که در واقع پیکره اصلی یک محتوا است که در آن به مطلب و موضوع اصلی پرداخته میشود و آن را به نحو احسن شرح میدهد بنابراین باید بسیار دقت نمایید تا اطلاعاتی که ارائه میدهید را ابتدا اعتبارسنجی نمایید و پس از حصول اطمینان از صحت و درستی آن، بطور خلاقانهای آن را تنظیم نموده و منتشر نمایید.
مخاطب خاص:
در ابتدا باید بدانید که جامعه هدف شما چه قشری از افراد است؟ آیا عموم مردم و یا منحصراً طیف خاصی در نظر است؟ پس همواره سعی نمایید قبل از تنظیم مطالب، ابتدا نوع مخاطب خود را شناسایی کنید و با مطالعه و تحقیق، از دغدغهها و سؤالات احتمالی آنها پیش زمینهای تهیه کنید و با ایدههای ناب و تازهتر، محتوای خود را کاربردیتر ارائه دهید.
کانال نشر و نمایش:
این قسمت نوع و شیوه انتقال مطالب شما به مخاطب را شامل میشود که از چه طریقی صورت میپذیرد. آیا از طریق شبکههای اجتماعی است یا از طریق وب سایتهای خاص و رسانههای عمومی. شما با علم به این موضوع میتوانید راندمان کار خود را بالاتر برده و نتیجه بهتری دریافت نمایید.
فرم مطلوب:
این بخش ژانر و بافت محتوا را نشان میدهد و در برقراری ارتباط مؤثر با مخاطب و ترغیب آن، نقش بسزایی دارد. این که محتوای خود را بر چه مبنایی تنظیم مینمایید، بسیار حائز اهمیت است چرا که ممکن است مخاطب برداشتی متفاوت از موضوع شما داشته باشد. این هنر شماست تا مطالب را طوری طبقهبندی و تنظیم نمایید که مخاطب، آنچه استنباط و احساس میکند به هدف شما از تولید محتوا، نزدیک باشد.
مزیتهای تولید محتوا با گوشی همراه
از بزرگترین مزایای تولید محتوا با موبایل، میتوان به در دسترس بودن آن اشاره کرد. چرا که هر زمان تصمیم به انجام کار داشته باشید، ابزار لازم برای شما مهیاست. از آنجا که استفاده از تلفن همراه در تمام جهان فراگیر شده و اکثریت مردم را پوشش داده است، این موضوع سبب میشود تا شما قشر بیشتری از مردم را به عنوان مخاطب جذب نموده و حاشیه سود بیشتری نصیب خود گردانید.
از دیگر مزیتهای استفاده از گوشی هوشمند در ساخت محتوا، میتوان به بالا رفتن سرعت انجام کار و همچنین امکان تولید محتوای صوتی و تصویری با کمترین هزینهها اشاره کرد.
انواع روشهای تولید محتوا با موبایل
تولید محتوا با موبایل دارای انواع متنوعی است که شما میتوانید حسب سلیقه و توانمندی، در یکی از این زمینهها فعالیت کنید. مواردی چون تولید محتوای متنی، صوتی، تصویری و ویدئویی و گرافیکی (اینفوگرافیک وموشن گرافیک) از این قبیلاند.
چگونه با کمک تلفن همراه خود تولید محتوا کنیم؟
تولید محتوا با تلفن همراه از جمله روشهایی است که میتوانید به واسطه یک گوشی تلفن هوشمند و با بهرهگیری از امکانات و نرم افزارهای مختلف، مطلبهای مفید و آموزندهای را در چهارچوبهای مشخص، تنظیم کنید و از این راه درآمد قابل توجهی را کسب نمایید. شاید بتوان از شاخصترین راههای درآمدی به تبلیغات اشاره کرد. این کار به هیچ وجه سخت و پیچیده نبوده و تنها با کمی آموزش و صد البته اشتیاق و تلاش، نتیجه دلخواه حاصل میشود.
محتواهای تصویری و ویدئویی از بهترین گزینهها برای کار با موبایل هستند و شما میتوانید به واسطه نرمافزارها و اپلیکیشنهای موبایلی متنوعی که در این زمینه وجود دارد، محتوای جذاب و اثرگذاری را خلق نمایید. قطعاً تلفن همراه شما در دسترسترین وسیله برای عکاسی و فیلمبرداری است بنابراین لحظات و فرصتهای زیبایی را که مشاهده میکنید ثبت نمایید و در کارهای خود از آنها استفاده کنید.
ساخت فیلم کوتاه و ویدئو کلیپ در عرصههای تبلیغاتی، آموزشی، فرهنگی و تمامی کسب و کارها توانسته است بازخورد بسیار مثبتی ایجاد نماید و از استقبال خوبی برخوردار باشد این برای شما امکانی است تا تواناییهای بینظیر خود را به نمایش بگذارید.
تولید محتوای صوتی با گوشی همراه
اگر صدای دلنشین و گرمی دارید، پس معطل نشوید و از آن برای ساخت محتوای صوتی یا پادکست استفاده کنید. این کار بسیار ساده است و صد البته شیرین. تنها کافیست به کمک تلفن همراه خود، صدایی باکیفیت و رسا، تنظیم و ضبط کنید. بازخوانی یک کتاب ارزشمند و یا اشعار دلنشین و دلنوشتهها با صوت و کلامی آرامبخش قطعاً مخاطبین بسیاری را جذب مینماید. شما اگر صدای قدرتمند و گیرا با وضوح بالایی دارید، میتوانید برای ساخت پادکستهای حماسی و یا تبلیغاتی از آن استفاده نمایید.
فایلهای صوتی برای افرادی که به هر دلیلی امکان دیدن و یا خواندن برایشان فراهم نیست، همواره گزینه ایدهآلی به شمار میرود که شما باید به آن توجه نمایید.
تولید محتوای گرافیکی با تلفن همراه
امروزه با روی کار آمدن تکنولوژیهای پرقدرت و میل تمام نشدنی بشریت به سوی مدرنیته و امتحان راههای نوین و اثربخش، تولید محتواهای گرافیکی، جایگاه ویژهای یافته است. این نوع از محتوا بسیار پرطرفدار بوده از محبوبیت خاصی برخوردار است. ساخت تصاویر متحرک به همراه صداگذاری جذاب، فوقالعاده به نظر میرسد. این عرصه قطعاً پر از ایدههای ناب و تازه برای شما است تا با کمک گوشی هوشمند خود، محتواهای جالب و خلاقانهای را تولید نمایید.
تولید محتوای متنی با استفاده از موبایل
هیچوقت قدرت واژگان را نادیده نگیرید و از تولید محتواهای متنی غافل نشوید. شاید تولید این نوع محتوا در تلفنهای همراه به سبب کوچک بودن صفحه کیبورد و دامنه محدود برای تایپ و استفاده از کاراکترها و همچنین صرف زمان بیشتر برای انجام کار، کمی سخت به نظر برسد اما فراموش نکنید که طیف گستردهای از مخاطبین را افرادی شامل میشوند که علاقمند به خواندن هستند.
متنها همانند سایر روشهای تولید محتوا طبقهبندی دارند و در پنج دسته کلی متنهای تخصصی، عمومی، متنهای شبکههای اجتماعی، تبلیغاتی و محصول نویسی قرار میگیرند. بنابراین از سختی تایپ کردن نترسید و سعی کنید از بهترین کلمات برای تولید ارزشمندترین محتواها استفاده نمایید.
نرمافزارهای کاربردی در تولید محتوا با گوشی
با توجه به گسترش علم در تمامی زمینهها و به تبع فناوری اطلاعات، نرمافزارهای متنوع و نسبتاً زیادی در راستای تولید محتوا با گوشی همراه ارائه شده است که در ذیل به بررسی چند نمونه از آنها میپردازیم.
جهت ویرایش عکسها و تصاویر:
ایجاد تغییر بر روی تصاویر همواره جذابیتهای بسیاری داشته است و در این راستا اپلیکیشنهای کاربردی متنوعی با عنوان ویرایشگر تصاویر مبتنی بر سیستم عاملهای اندرویدی تولید و عرضه گردیده است که به شما امکان ایجاد انواع فیلترها، افکتهای متنی جالب، قابهای متنوع و قابلیت برش و تغییر و تنظیم رنگها و ایجاد انواع استایلهای کارتونی و قدیمی و یا مدادی را میدهد و به تصاویر شما شکل تازهای میبخشد. این اپلیکیشنها به خوبی توانستهاند جایگاه خود را تثبیت نمایند که از جمله پرکاربردترین آنها میتوان به نرمافزارهای PicsArt، Vsco، Canava، Adobe Lightroom، Snapseed اشاره کرد.
نرمافزاهای ساخت ویدئو و ویرایشگرهای فیلم:
از نرمافزارهایی چون Quik، Vivavideo، Videoshow، Kinemaster، Filmora Go، Inshot، Xrecorder، SS Super Studio برای ساخت ویدئو و ویرایش فیلم در گوشیهای هوشمند استفاده میشود. در این نرمافزارها امکان اضافه کردن متن به ویدئو، اضافه کردن صدا به تصویر و یا برش قسمتهایی از فیلم، امکانپذیر است.
نرمافزارهای تایپ و ویرایش صدا:
برای تبدیل گفتار به متن از نرمافزار پر قدرت Speech Texter استفاده میشود. این برنامه ویژه موبایل بوده و به خوبی از تمامی هدفونها و هدستهای بلوتوثی و بیسیم پشتیبانی میکند. نرمافزار Lexis Audio Editor برنامهای است کامل با قابلیت ویرایش فایلهای صوتی. این برنامه به سبب برخورداری از امکانات بسیار متنوع در محیطی به دور از پیچیدگی، توجهات بسیاری را به خود جلب نموده است. کاهش نویز و امکان ذخیرهسازی با فرمتهای متنوع، از دلایل محبوبیت این برنامه است.
نرمافزارهای ساخت استوری در تلفنهای همراه:
اینستاگرام، واتساپ، توییتر و اسنپچت از جمله شبکههای اجتماعی پرطرفدار در جهان هستند. شما میتوانید با کمک اپلیکیشنهای بینظیری چون Mostory، Over، Unfold، Hype-Type، Mojoo Art با الگو و فرمتهای جالب و خاص، استوریهای زیبا و جذابی بسازید و به اشتراک بگذارید. این برنامهها با امکان اضافه کردن متنهای متحرک، موسیقی، قاب و انواع افکت در تولید محتواهای ویدئویی توانسته است خود را در صدر محبوبترین اپلیکیشنها قرار دهد.
هشتگگذاری در شبکههای اجتماعی:
برنامههایی همانند In Tags، Top Tags، Hashto، Auto Hashtags برای ایجاد هشتگ و ذخیره هشتگهای منتخب مورد استفاده قرار میگیرد.
اضافه کردن صدا به صورت افکت بر روی تصاویر:
از نرمافزارهایی چون MMit Music، Visualzation Vdeo Maker، Audio Vision، Avee Player Lite برای ایجاد افکت برای تصاویر استفاده میشود قطعاً چنین امکانی جلوه بیشتری به تصاویر میبخشد و آنها را دیدنیتر میکند. شما میتوانید این تصاویر را به موزیک ویدیو تبدیل نموده و محتواهای ماندگاری را خلق نمایید.
در اینجا هم چند نرم افزار کاربردی برای تولید محتوا معرفی شده است.
اپلیکیشن اندرویدی ساخت لوگو:
از نرمافزار Designevo برای ساخت آرم و لوگو استفاده میشود. برنامهای است پرکاربرد با محیط کاری بسیار ساده و آسان که به شما ابزار کافی برای ثبت ایدههایتان را میدهد.
اپلیکیشن ساخت تیزرهای تبلیغاتی با تلفن همراه:
امروزه تبلیغات نقش گسترده و بسیار پررنگی در تمامی عرصههای کسب و کار، آموزشی و فرهنگی دارد و همواره افراد بسیاری را ترغیب به تولید محتوا در این زمینه نموده است. این کار علاوه بر داشتن تفکر خلاق، نیازمند استفاده از نرمافزارهای تخصصی چون Pixaloop، Video Adking است. این گروه از اپلیکیشنها در تهیه تیزرهای تبلیغاتی طرفداران بسیاری دارند و عملکرد آنها در قالب آنالیزورهایی قدرتمند، با محیط کاری آسان و ایدهآل است که انتظارات شما را به جای میآورد. اگر تصمیم به تولید محتوای ویدیویی منحصر به فردی دارید، حتماً از قابلیتهای بیشمار این گروه از برنامهها بهره ببرید.
جهت ساخت پروتوتایپ (الگوی اولیه محتوا):
پروتوتایپ در واقع نمونه اولیه و ابتدایی یک فایل محتوا است که به شما پیش زمینهای از پایان کار به نمایش میگذارد. در این حیطه از نرمافزارهایی چون Adobe XD، Axure، Principle، Sketch استفاده میشود که شامل ابزارهایی است که امکان ساخت الگوی اولیه محتوا، اشتراکگذاری و نشر پروتوتایپ برای دریافت فیدبک و امکان ایجاد افکتهای ساده را فراهم میسازند.
نکات قابل توجه در تولید محتوا با گوشی همراه
قبل از اقدام به تولید محتوا با موبایل تان، ابتدا آن را در حالت پرواز قرار دهید و از کافی بودن شارژی باتری آن مطمئن شوید. بررسی کنید تا تلفن همراه شما فضای کافی برای ذخیرهسازی فایلها را داشته باشد. لنز دوربین را به خوبی تمیز کنید و از کیفیت تصویر دوربین و صداهای ضبط شده اطمینان حاصل کنید. بهتر است برای بالابردن سطح کیفیت کار خود، از تجهیزات کمکی جانبی مانند پایه دوربین، رینگ نوری و مونوپاد استفاده نمایید.